Laatst is mijn grootste angst waarheid geworden. Er is namelijk bij mij ingebroken. Gelukkig was ik op dat moment zelf niet thuis dus heb ik er niet veel van meegekregen. Naderhand natuurlijk wel een grote puinhoop aangetroffen en gelukkig had ik het alarm aan staan waardoor de inbrekers niet lang de tijd hebben gehad mijn waardevolle spullen bij elkaar te zoeken. Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat ik me niet echt meer veilig voelde in mijn eigen huis. Na wat onderzoek op internet kwam ik er achter dat het mogelijk is naast je alarm een mistgenerator te installeren.

Feestje?

In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat ik op een verkeerde site terecht was gekomen omdat ik bij een mistgenerator eigenlijk vooral aan feestjes moet denken. Zo’n feestje met leuke muziek, een mooie lichtshow en dan af en toe als extra special effect een mistwolk die de zaal in wordt geknald.
Nu blijkt dit een ander soort generator te zijn.

Mistgenerator

Nu had ik hierboven al aangegeven dat ik zelf een alarminstallatie heb. Deze ging ook af en dat maakt veel kabaal. De inbreker is dan wel gewaarschuwd maar kan alsnog een aantal waardevolle spullen grijpen voordat hij op de vlucht slaat. Bij rookbeveiliging is het zo dat de hele ruimte binnen enkele seconden vol mist staat als hij wordt getriggerd. Vanwege de dichtheid van de mist, kan de inbreker niet meer zien waar hij precies is. Oriënteren wordt dus lastig. Maar naast dat het oriënteren lastig is, kan de inbreker ook niet meer zien welke spullen hij ook al weer wilde meenemen en waar deze staan.

Oppervlakte

De wolk kan een oppervlakte dekken tot wel 400 kubieke meter. Dat is dus een enorm grote ruimte.
Een ander voordeel is dat het apparaat vrij klein oogt en dat het niet eens zo heel erg zal opvallen binnen je huidige interieur. Mocht je gaan verhuizen dan kan je je eigen mistgenerator gewoon meenemen en installeren in de nieuwe woning.

Onschadelijk

Het mooist aan de mistgenerator vind ik dat het onschadelijk is voor mensen, dieren en spullen. Mocht de mistgenerator dus worden geactiveerd, zijn je spullen veilig en zullen niet beschadigen.
En mocht je toch nog zin hebben in een heel hip feestje, dan zet je een aantal mooie lampen in je woonkamer aan, nodig je wat vrienden uit en laat je de mistgenerator afgaan. Grapje natuurlijk, daarvoor is de dichtheid te hoog.