Mdf plaat online bestellen

Een MDF-plaat is een onmisbaar item als je bouwt aan een leuk doe het zelf project. Maar, ook tijdens diverse soorten verbouwingen is MDF een veelgebruikte houtsoort. Hierbij kun je denken aan het maken van meubels, kasten of andere soorten projecten. MDF-plaat is perfect geschikt voor een mooie afwerking of het realiseren van diverse soorten kasten en meubelen. Daarnaast is MDF in verschillende soorten leverbaar. Zo vind je dus altijd het geschikte bouwmateriaal voor jouw klus. Een MDF-plaat wordt gemaakt van geperst hout. Dit zorgt ervoor dat de platen makkelijk te bewerken zijn en daarom veel worden ingezet voor het maken van bijvoorbeeld keukenkasten of ander meubilair in het huis. De geperste platen bestaan uit een mix van houtvezels die gemengd worden met kunsthars. Hier dankt de plaat zijn stevigheid aan. De gewone MDF-plaat is niet geschikt voor buitengebruik. Dit komt omdat de vezels die verwerkt zijn in de plaat vocht opnemen en uitzetten. Toch kennen we tegenwoordig ook vochtwerend MDF. Deze zijn wel geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes.

Klussen met MDF-plaat

Als je zelf MDF wilt gaan gebruiken voor het maken van meubels, dan is het goed om vooraf te bepalen welke soort MDF-plaat je daarvoor wilt gaan gebruiken. Zo maak je altijd de juiste keuze en kun je jouw doe het zelf project succesvol afronden. Als je bijvoorbeeld een kast wilt maken voor in de badkamer, is het van belang dat je kiest voor waterbestendig MDF. Deze platen zetten niet uit als ze in aanraking komen met vocht of condens. Voor het maken van meubels in de woonkamer of keuken is dit niet noodzakelijk. Daarvoor kun je de gewone MDF-plaat prima inzetten en verwerken. Daarnaast is er nog een belangrijke reden waarom MDF-plaat veel wordt ingezet bij afwerkingen. Hierbij kun je denken aan het betimmeren van wanden, zolders of andere ruimtes. Brandwerende MDF-plaat is namelijk behoorlijk brandvertragend. Zeker als het gaat om openbare gebouwen of woningen is dit dus van groot belang.

Brandwerende MDF-plaat

Als je zelf voor de betimmering van je woning wilt zorgen, wil je dat natuurlijk wel op een zo veilig mogelijke manier doen. Brandwerende MDF-plaat is dan een prima keuze. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het aftimmeren van de cv-ruimte, slaapkamers of andere kamers in de woning. Natuurlijk kun je deze platen ook buitenshuis prima inzetten voor een veilige betimmering. Denk hierbij maar eens aan de garage of de werkplaats waar vaak met elektriciteit of open vuur wordt gewerkt. MDF-plaat is dus een veelzijdige houtsoort die veel wordt ingezet tijdens bouwwerkzaamheden. Maar, ook als je zelf een leuke doe het zelf klus wilt realiseren is MDF-plaat zeer geschikt.