Waar ga jij dit jaar op vakantie? En met wie? Dat is elk jaar weer de ingewikkelde vraag, maar deze keer ga jij hem zonder problemen beantwoorden. Een vakantie is bedoeld voor ontspanning, maar ook daar zijn er veel verschillende mogelijkheden. Waar de reis ook heen gaat, van een Duitsland vakantie, tot een vakantiehuis Zeeland, tot een reis verder weg; zo plan jij de ideale vakantie voor jou en je reisgenoten. Let’s go!

 

Ontspan je al?

 

Vakantievieren draait om ontspanning, maar er zijn veel verschillende manieren om dat te doen. Sommigen willen het liefst de hele dag in de zon liggen bij een zwembad met een cocktail en een boek, maar anderen willen juist op zoek naar kunst en cultuur, of naar een spannend nachtleven in een onbekende stad. Weer iemand anders trekt juist het liefst de natuur in, misschien zelfs met een tent en eigen eten, om als enkel gezelschap de stilte te hebben en misschien een reisgenoot die weet wanneer hen hun mond moet houden. Weer anderen gaan op zoek naar adrenaline, of naar een mix van alles wat hiervoor is genoemd. Dus; hoe ontspan jij? Hoe kom jij tot rust van de stress van het dagelijks leven? Als je dat weet, kan je namelijk ook de volgende stappen van het vakantieplannen zetten. 

 

Wie & waar

 

Bestemming en reisgenoten; de twee andere belangrijke onderdelen van een vakantie. Nu je weet op wat voor soort vakantie je graag wil gaan, kan je al iets beter een bestemming uitzoeken. Wanneer je de natuur in wil ga je uiteraard op zoek naar een natuurgebied, eentje waar je zowel mag wandelen als eventueel kamperen. Wanneer je een bruisend nachtleven en een levendige cultuur wil ontdekken, ga je op zoek naar een stad die die dingen aanbiedt. Nog een goede om een bestemming uit te zoeken is de vraag; in welk klimaat doe jij je het best? Hou je van zon en hitte, of ga je juist op zoek naar de sneeuw? Het laatste belangrijke onderdeel van het vakantieplannen is je reisgroep; je reisgenoten maken of breken een vakantie écht. Stel jezelf de vraag; wil je liever op reis met mensen die dezelfde dingen willen doen als jij, of ga je juist voor mensen die graag hun eigen ding doen en s’ avonds samenkomen voor een fijn etentje? 

 

Ontspanning, bestemming en fijne reisgenoten; dat is de ideale vakantie. Een simpel recept met veel verschillende invullingen. Dus, waar gaat de reis naartoe?