Ben jij een ondernemer van een jong bedrijf en wil je graag doorgroeien? Dat kan een hele lastige klus zijn. Vandaag de dag staan banken niet te springen om bedrijven te financieren. Het is lastig om groeikapitaal te verwerven. Gelukkig zijn er ondertussen genoeg alternatieven ontstaan. Zo kun je, onder een aantal voorwaarden, een participatiemaatschappij benaderen voor een groeikapitaal. Niet veel ondernemers zijn bekend met het concept van de participatiemaatschappij. Daarom al ik vandaag het een en ander toelichten over deze manier om financiering te verwerven. Dus lees gerust verder en ontdek alles over participatiemaatschappij.
Geen model voor de samenleving
Eerst wil ik een misverstand de wereld uit helpen. Er is een groot verschil tussen een participatiemaatschappij en een participatiesamenleving. De eerste slaat op een investeringsmaatschappij die groeikapitaal kan geven aan verschillende soorten ondernemers. Het tweede slaat op een model voor de maatschappij. Zo is Nederland momenteel een participatiesamenleving. Zoals je dus kunt begrijpen zijn dit twee compleet verschillende dingen. In deze blog hebben we het uiteraard over de investeringsmaatschappij. Zo’n bedrijf kan andere ondernemingen op een specifieke manier financieren. Daar zal ik nu verder op ingaan.
Actieve investering door participatiemaatschappij
Vervolgens zal ik toelichten hoe het in zijn werking gaat wanneer je groeikapitaal verwerft bij een participatiemaatschappij. Zo moet je veelal aan een aantal criteria voldoen voordat je in aanmerking komt voor een samenwerking met zo’n investeringsmaatschappij. Dit heeft voornamelijk te maken met de grootte van jouw onderneming, de bereidheid om samen te werken en de grootte van de investering. Wanneer je namelijk met zo’n investeringsmaatschappij in zee gaat, zeg je ja tegen een actieve samenwerking. Een participatiemaatschappij geeft namelijk groeikapitaal in ruil voor aandelen. Bovendien zal het bedrijf zich doorgaans actief bemoeien met het beleid van jouw onderneming. Het is met andere woorden een actieve investering. Daar moet jij als bedrijfseigenaar en als algehele onderneming wel bereid toe zijn.
Voordelen van deze vorm van groeikapitaal
Het feit dat het een actieve investering is, kan een nadeel zijn. Deze vorm van groeikapitaal heeft echter ook een aantal grote voordelen. Zo is een investering van een participatiemaatschappij altijd voor de lange termijn. Dit betekent dat je niet zomaar aan je lot wordt overgelaten. Een participatiemaatschappij helpt je echt verder. Bovendien heeft zo’n investeringsmaatschappij alle kennis in huis. Die ervaring en kennis delen ze maar al te graag met jou. Zo zie je maar dat er ook een aantal grote voordelen zijn van een groeikapitaal werven bij een participatiemaatschappij.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.