Steeds meer bedrijven stappen over naar de cloud. Het is een meer flexibele IT oplossing waar steeds meer mee mogelijk is. Als je overgaat zal je zien dat hier nog best wel wat in te kiezen is. Er zijn drie varianten waar hybrid cloud er één van is. Deze variant is het beste van twee werelden namelijk de andere twee cloud varianten die er zijn. Dit is de public cloud en de private cloud. De variant die het meeste past is uiteraard afhankelijk van het soort bedrijf wat je hebt. Doordat je met hybrid cloud van de voordelen van de twee andere varianten kunt genieten is dit een steeds populairder wordende oplossing. Lees er daarom meer over in dit blog.

Waarom hybrid cloud

Om uit te leggen waarom hybrid cloud een goede oplossing is, is het eerst handig uit te leggen wat de twee andere varianten precies inhouden. Allereerst is er de meest gebruikte variant de public cloud. Het woord zegt het al, het is een cloudoplossing waar meerdere bedrijven gebruik van kunnen maken. Uiteraard heb je een afgeschermd deel waarin een aantal standaard oplossingen zitten om je cloud omgeving in te richten. Denk daarbij aan applicaties die je wil gebruiken of autorisaties die je voor verschillende medewerkers wil toepassen. Het nadeel is dat het een standaard cloud dienst is die niet altijd voldoet aan de behoefte van een bedrijf. Voordeel is dat de investering hierin zeer beperkt is en het voor de gemiddelde MKBer toch vaak hierdoor de beste oplossing is. Als je een groter bedrijf hebt ben je hierin vaak meer op zoek naar maatwerk, dan kom je uit bij de private cloud oplossing. Dit is een cloud oplossing alleen toegankelijk voor één bedrijf en helemaal op maat gemaakt. Het laat zich raden dat de investering van de oplossing vele malen groter is. Het beheer kan je binnen je bedrijf doen of uitbesteden.

Wat komt er kijken bij overgang naar de hybrid cloud

Hybrid cloud houdt in dat je voor een deel gebruik maakt van een public cloud oplossing en voor een deel private cloud. Het voldoet dan toch vaak aan de behoefte van een bedrijf en de investering is nog redelijk overzichtelijk. Meestal zal je voor een hybrid cloud oplossing de hulp moeten inroepen van een goede IT partij die het voor je kan inrichten. In de meeste gevallen zal je daarbij ook het beheer uitbesteden. Hiermee is de continuïteit van de IT binnen je bedrijf beter geborgd.