Bent u van plan een zakelijke lening of krediet af te sluiten. Dan is het van essentieel belang om een goede inschatting te kunnen maken qua kosten. U wilt er zeker van zijn dat uw maandelijkse inkomsten voldoende zijn om aan de aflossingsverplichtingen te voldoen. Daarbij moet de zakelijke lening genoeg rendement geven om op te wegen tegen de kosten ervan. Wilt u graag een indruk krijgen voor wat uw zakelijk lenen gaat kosten. Bij zakelijkbankieren kunt u uw zakelijk lening berekenen

Kosten zakelijke lening

Bij een zakelijke lening moet u rekening houden met een rente tussen de 4,00 en 8,75 procent. Dit percentage is afhankelijk van de financiële situatie van uw bedrijf. Bijvoorbeeld uw kredietwaardigheid en terugbetalingscapaciteit. Maar ook factoren als uw ervaring als onderneming en de looptijd van de lening hebben invloed. De rente wordt de grootste kostenpost voor uw zakelijke lening. Uw kunt daarbij kiezen tussen een variabele en vaste rente. Een vaste rente blijft hetzelfde tijdens de looptijd van de lening. Een variabele rente verandert mee met de markt. Het bedrag kan hierbij per maand verschillen. Verder betaalt u een afsluitprovisie aan de kredietverstrekker met een hoogte van 1 tot en met 3 procent van het leenbedrag. Dit zijn de kosten die uw aanvraag dekken. Het behandelen en beoordelen van een kredietaanvraag kan namelijk veel tijd innemen. Nog meer extra kosten zijn bemiddelingskosten tussen de 0,5 en 1 procent. Dit zijn kosten die komen kijken bij een lening aanvragen via een bemiddelaar. Uw hoeft niet uw lening aan te vragen via een bemiddelaar, maar dit is wel vrij gebruikelijk door de complexiteit. Via een bemiddelaar betaal je wel minder of geen afsluitprovisie. Zij onderhandelen ook vaak gunstigere voorwaarden of soms zelfs lagere rentetarieven. Er zijn ook financiers die een jaarlijkse beheer- en administratiekosten in rekening brengen van 0,5 tot en met 1,25 procent van het leenbedrag.

Snel zakelijk geld lenen

Wilt u snel een zakelijke lening, dan kan u al binnen 24 uur het geld op uw rekening hebben. Uw kunt een lening krijgen van 1.000 tot 250.000 euro. Het is het meest gebruikelijk om kleine bedragen tot 50.000 te lenen, die binnen 1 jaar terug worden betaald. Er zijn tijden dat u snel toegang nodig hebt tot zakelijk krediet om bijvoorbeeld onverwachte noodsituaties te kunnen oplossen. Gelukkig zijn er dan kredietverstrekkers die u kunnen helpen. Zakelijkbankieren vergelijkt alle 81 zakelijke kredietverstrekkers voor u. Binnen enkele minuten ontvangt u antwoord over hoeveel geld u kunt lenen. Het bedrag komt dan meestal diezelfde dag nog op uw rekening. Let bij het vergelijken goed op of het rentepercentage per maand of per jaar is.