Als je er eenmaal eentje hebt wil je niet meer zonder: een bakfiets. Vooral in gezinnen met kinderen zie je ze vaak en door de hoge populariteit kun je steeds meer verschillende soorten bakfietsen aanschaffen. Hier lees je hoe je een goede bakfiets uitzoekt!

Fiets op maat

Er zijn een hoop fietsen en er zijn ook een hoop bakfietsen! Voor een goede fiets ga je naar een specialist die aan de hand van je lengte ongeveer kan vaststellen wat voor jou een fijne iets hebt. Ze komen in veel vormen en maten en eigenlijk geldt dat er bij iedereen wel weer een andere fiets past.

Elektrisch of niet?

Een elektrische fiets is inmiddels niet meer van het straatbeeld te krijgen. Dat is niet zo gek, het kan fietsen een stuk makkelijker en zelfs leuker maken. Waar voor de een fietsen nog heel goed gaat, kan het in sommige situaties ook een stuk fijner zijn om je normale fiets om te ruilen voor een elektrische fiets. Dit geldt zeker voor een elektrische bakfiets. Kinderen vervoeren was eigenlijk nog nooit zo makkelijk. Geen gedoe met het ene kind voorop en het andere kind achterop. Gewoon alle kinderen in de bak en je kunt zonder problemen naar de school even verderop rijden. Vooral voor jezelf kan het een hoop schelen. Je hoeft met een elektrische fiets minder zwaar te trappen en wanneer er kinderen in het spel zijn kan dat aan het eind van de dag toch een hoop schelen. Zeker wanneer je een eindje uit de buurt woont van de scholen en de supermarkt is het de ideale oplossing.

Doel van de fiets

Wil je een goede fiets? Stel dan eerst vast wat het doel is van het halen van de fiets. Een fout die je kan maken is dat je voor een fiets gaat die echt geschikt is voor langere afstanden terwijl de kans groot is dat je alleen rondom de stad zal fietsen. Voor jezelf kan het voor onnodige kosten zorgen maar ook haal je op die manier eigenlijk niet het beste uit je fiets. Dit geldt ook voor bakfietsen. Je kan kiezen voor een elektrische fiets maar als je heel weinig fietst is het misschien zonde, daarentegen is het ook zonde als je kiest voor een fiets zonder elektriciteit als je dat juist heel erg nodig hebt. Zorg ervoor dat je er lang genoeg over hebt nagedacht om te weten dat je er nog lang plezier van kan hebben.