Als je goed bezig bent met je dieet of je nieuwe manier van leven, dan mag je jezelf af en toe best verwennen. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat je een grote punt taart of een vette pizza naar binnen moet werken. Al is dat af en toe nog steeds erg lekker. Nee, ik bedoel dat je dan ineens zult merken dat je toe bent aan nieuwe kleding. Want alles zakt op een gegeven moment zo van je lijf. Of het hangt om je lijf alsof je gewoon een lap stof hebt omgeslagen. En nieuwe kleding is dan echt wel verdiend. Maar wat denk je van nog een stapje verder gaan? Je nieuwe lijf en leefstijl passen niet meer goed bij je oude huis. Je badkamer opfrissen helpt dan enorm. Kijk bijvoorbeeld eens bij de nieuwe douchewanden en douchedeuren. Je zult zien dat je met veel meer plezier onder de douche gaat staan!
Douchewanden

Aankomen is ook een kunst!

Iedereen heeft het altijd maar over diëten om af te vallen, maar om aan te komen moet je ook flink je best doen. Sommige mensen zijn van nature te mager en hebben dan te weinig reserves. Hierdoor zijn ze vaak moe en lopen ze eerder een griepje of een flinke verkoudheid op. Om je streefgewicht te halen, heb je dan echt wel hulp van een diëtist nodig. Hij of zij kan je voedingsrijke ingrediënten aanraden en eventueel je voeding aanvullen met flesjes instantvoeding. Zo verhoog je de kans om bij je streefgewicht in de buurt te komen. En ook dan mag je heerlijk gaan shoppen voor nieuwe kleding!

Beweging is altijd een factor

Heb je een heel actief leven en neem je maar weinig goede voedingsstoffen tot je, dan kun je er vanuit gaan dat je zult afvallen. Of dat altijd de bedoeling is, is weer wat anders. Je hebt de goede voedingsstoffen natuurlijk wel nodig om een gezond leven te kunnen leiden en om energie te houden voor allerlei dingen. Toch kan beweging natuurlijk ook erg goed voor je zijn. Begin je voor het eerst met sporten? Vraag dan om begeleiding van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een personal trainer. Het zou jammer zijn als je direct in het begin al geblesseerd raakt!

Val af of kom bij, maar doe het alleen voor jezelf

Jij bent de enige die jou mag beoordelen. Als jij je goed voelt in een maatje meer of maatje minder is er niks aan de hand.