Verhuizen staat al jaren hoog in de stress top 10. Het is immers een belangrijke stap in je leven. Natuurlijk is het vooral leuk om een nieuw huis in te richten, maar voordat je daarmee kunt beginnen moeten wel alle meubels naar je nieuwe huis worden gebracht. Om stress te voorkomen is het slim om daarvoor erkende verhuizers in te schakelen. Deze professionele vakmannen kunnen je namelijk niet alleen helpen bij het verplaatsen van zware meubels, maar zorgen er ook voor dat alles snel op je nieuwe adres wordt afgeleverd. Vind je het toch nog moeilijk om al jouw persoonlijke spullen uit handen te geven? In dit artikel lees je precies hoe je stress kunt vermijden en optimaal kunt samenwerken met de verhuizers!

Vervoer belangrijke spullen zelf

Staan er belangrijk spullen in je woning? Spullen die een speciale betekenis voor je hebben, of misschien wel erfstukken van overleden familieleden? Het kan heel lastig zijn om deze belangrijke items af te geven aan verhuizers. Dit heeft niets te maken met hun professionaliteit, en alles met jouw gevoelens en angsten. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem. Pak de belangrijke spullen in één of meerdere dozen en plaats deze dozen in jouw eigen auto. Op deze manier weet je zeker dat ze niet worden verloren tijdens de verhuizing, en kun je jezelf veel stress besparen.

Overleg met de verhuisservice

De verhuisservice in Den Haag is gespecialiseerd in verhuizingen, maar niet persé in jouw persoonlijke verhuizing. Het is daarom ongelooflijk belangrijk om goed te overleggen met de verhuizers voordat je de verhuizing in gang zet. Heb jij een dagschema in gedachten? Overleg dit schema dan van tevoren met de verhuizers, zodat zij zich hierop kunnen instellen. Schroom ook vooral niet om de verhuizers te vragen naar hun meningen en aanpassingen. Je schakelt immers niet voor niets een professioneel bedrijf in, en je zult zien dat de verhuizing soepel verloopt wanneer iedereen weet wat er moet gebeuren.

Zet de kamers op de doos

Natuurlijk weet jij al precies waar jouw spullen moeten komen te staan, maar dat weten de professionele verhuizers nog niet. Het is daarom belangrijk om duidelijk aan te geven waar ze de spullen moeten neerzetten. De makkelijkste manier om dit te doen is door de kamer van bestemming op de verhuisdoos aan te geven. Dit is overigens niet alleen handig voor de verhuizers, maar ook voor jou. Op deze manier zorg je er namelijk niet alleen voor dat je precies weet waar alles moet staan, maar kun je spullen ook gemakkelijker terugvinden. Zo hoef je bijvoorbeeld alleen de dozen met 'keuken' open te maken wanneer je op zoek bent naar koffiemokken.