Hoe pakt slim-werkend-Nederland bepaalde zaken aan? Die vraag stel ik mijzelf vaak af. Op allerlei gebieden en in allerlei verschillende sectoren werken slimme ondernemers met elkaar samen. Men leert van elkaar en dat vind ik een heel mooi concept. Dat is ook een van de redenen dat deze website in het leven is geroepen. Je vindt vele verschillende blogs op deze website in allerlei verschillende vakgebieden. Deze blog gaat over het vakgebied ondernemen en hoe je hier slimme keuzes in kunt maken. Keuzes die zijn gebaseerd niet alleen op eigen onderbuikgevoel, maar door je in te lezen in een bepaald onderwerp en tips van andere succesvolle ondernemers op te volgen.

Zakelijke tips waar ik heel veel aan heb gehad

In de tijd dat ik een eigen onderneming had heb ik ontzettend veel geleerd over zaken doen, financiën en boekhouding van mijn eigen bedrijf. Ik heb met name veel geleerd omdat ik tegen veel zaken ben aangelopen en die vervolgens zelf op moest lossen. Denk hierbij aan het selecteren en opleiden van personeel, maar ook aan het kiezen van de juiste partners en software waar mijn bedrijf op stuurt. Iets waar ik lang over heb gedaan was het kiezen van een bank waar ik mijn zakelijke rekening onder wilde brengen. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een bank die, niet perse de hoogste servicegraad had, maar wel de scherpste tarieven aanbood. Wil jij weten hoe ik de keuze voor de goedkoopste zakelijke rekening heb kunnen maken? Lees dan gauw verder en ontdek hoe jij zelf ook tot zo’n dergelijk besluit kunt komen.

Maak gebruik van vergelijkingswebsites

De titel hierboven geeft het eigenlijk al een beetje aan, maar ik heb ervoor gekozen om gebruik te maken van handige vergelijkingswebsites. Iedereen kent denk ik wel de reclames op televisie en op de radio van zakelijke energie vergelijkingswebsites, maar deze bestaan dus ook voor ondernemers en banken. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de website Zzpdaily.nl omdat hier het grootste aanbod zakelijke rekening aanbieders bij elkaar is gecentreerd en hun tarieven en voorwaarden helder zijn weergegeven. Zo kun je op basis van jouw wensen en voorkeuren een aanbieder selecteren die bij je past. Handig toch! Daarnaast is het een hele snelle manier om informatie op te doen en een keuze te maken en dit scheelt jou natuurlijk weer een hoop tijd en geld.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je in het vervolg zelf ook een onderbouwde keuze maken voor de juiste aanbieder.