Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker (maar ook toegankelijker) om je bedrijf slimmer en veiliger in te richten. Dit kan je op verschillende manieren doen. Technologie brengt heel wat mogelijkheden met zich mee maar daarnaast (helaas) ook veel bedreigen. Het is belangrijk dat je als bedrijf kan blijven innoveren. Dit kan je doen door slimme technologie toe te passen binnen je bedrijf. Bedrijfsprocessen automatiseren en efficiënt maken, kan zorgen voor een hogere omzet en kostenbesparing. Om kosten te besparen kan je verschillende technologieën inzetten, denk bijvoorbeeld aan een efficiënt CRM systeem of veel uitgebreider een volledig SAP implementatie.

Slimme technologieën inzetten binnen je bedrijf

Een CRM-systeem (zoals we hierboven al hebben benoemd) kan veel efficiëntieproblemen binnen het bedrijf oplossen. Het is namelijk mogelijk om personeel vlekkeloos met elkaar te laten samenwerken zonder dat ze direct contact hebben met elkaar. Door dit te doen, kan je het bedrijf beter stroomlijnen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een volledig bedrijfsproces plan te implementeren. SAP is hier een voorbeeld van. Het is hierbij belangrijk dat je bedrijf openstaat voor veranderingen en vervolgens daardoor kan innoveren.

Slimme technologieën en bedrijfsgegevens goed beveiligen

Wanneer je aan de slag gaat met nieuwe programma’s en technieken (zoals een CRM-systeem of een volledige automatisering door implementaties door SAP) is het belangrijk dat dit goed beveiligd is. Vooral wanneer je als bedrijf werkt met bijvoorbeeld gevoelige gegevens (bijvoorbeeld persoonsgegevens). Je kan je bedrijf laten certificeren op beveiliging, hiermee laat je aan bijvoorbeeld klanten zien dat jouw bedrijf goed omgaat met de gegevens en dat de gegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Een ISO27001 certificering kan hiervoor zorgen. De ISO 27001 certificering krijg je wanneer je voldoet aan een bepaald aantal eisen. Hiervoor moet je bedrijf eerst getest en vervolgens geoptimaliseerd worden op gebied van veiligheid. Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig de veiligheid update. De systemen die je gebruikt kunnen namelijk vaak moeten worden geüpdatet. Hierbij is het belangrijk dat de beveiliging ook steeds in orde is.

Blijf regelmatig de veiligheid en efficiëntie checken

Wanneer je bedrijf snel veranderd en groeit kan het zijn dat de systemen die je gebruikt ook snel verouderen. Daarom is het belangrijk dat je aan de slag gaat met een systeem die met jou als bedrijf meegroeit. Vervolgens is het belangrijk dat dit ook weer getest wordt op veiligheid, zodat jouw bedrijf blijft voldoen aan de eisen van een ISO27001 certificering.