Je kent ze vast en zeker wel. Al die blogs die met allerlei slimme trucjes komen zodat jij jouw leven (thuis of op werk) weer een stukje makkelijker kunt maken. Regelmatig zijn de tips weldegelijk handig, alleen merk ik onder andere aan mezelf dat ik er vervolgens eigenlijk helemaal niets mee doe. De reden? Vaak moet je aparte spullen aanschaffen of zijn de tips in de praktijk achteraf gezien helemaal niet zo handig. Zelf lees ik van tijd tot tijd tips hoe je bijvoorbeeld het maken van een rooster of een personeelsplanning eenvoudiger kan maken. Een groot deel van mijn dagelijkse werkzaamheden bestaat namelijk daar uit. Via via kwam ik achter 1 trucje waardoor je op 3 manieren slimmer aan het werk kan gaan.

Een geniaal programma

Aangezien het maken van een rooster of personeelsplanning een behoorlijke taak is, mag ik van mijn baas van tijd tot tijd nieuwe programma’s proberen die deze taken wellicht wat makkelijker maken. Zo kwam ik onderlaatst een geniaal programma tegen. Deze tool werkt perfect wanneer je moeiteloos online een personeelsplanning wil maken. Dit programma maakt het samenstellen van een personeelsplanning echt zoveel makkelijker. Ik kan gelijk al 3 manieren opnoemen.

Direct toegang tot alles

De eerste manier waardoor je met deze tool veel slimmer gaat werken, heeft te maken met het feit dat het online is. Hierdoor heb jij toegang tot werkelijk alles. De werknemers geven namelijk in het systeem aan wanneer je beschikbaar zijn, wanneer ze vrij willen en hoeveel uur ze hebben gewerkt of kunnen werken. Het maken van een personeelsplanning wordt een stuk makkelijker wanneer je al deze informatie op één plek hebt staan. Uiteraard is het verzamelen van informatie niet het enige voordeel van deze tool.

Snel problemen oplossen

Je wil niet weten hoe vaak ik een prachtige personeelsplanning heb gemaakt en ik deze weer moet veranderen. Er komt dan iemand naar me toe met de mededeling dat hij/zij toch niet kan of dat er iets anders is tussen gekomen. Het opvullen van die dienst die is komen te vervallen is best lastig. Met deze online tool is het fiksen van de personeelsplanning tevens eenvoudiger. Ik plaatste simpelweg een melding in het systeem dat er een dienst openstond. Vervolgens kreeg ik direct reacties van mensen die wel wilden ruilen of de dienst wilden overnemen. Het gedoe om problemen met de personeelsplanning, waar ik normaal uren over deed, was ineens binnen een mum van tijd opgelost met deze handige tool.

Werken met standaard templates

Ten slotte kon ik met deze tool eenvoudige standaard personeelsplanningen maken. Hierbij kon ik bepaalde werknemers in roosteren op vaste diensten. Dat scheelde een hoop herhalend werk. Hierdoor werd het tevens voor mij een stuk duidelijker wanneer iemand extra opslag of toeslag verdiende, omdat hij of zij bijvoorbeeld een bijzondere dienst op zich had genoten. Met deze handige online tool om foutloos en moeiteloos een personeelsplanning te maken, is mijn werk dag tot dag een stuk minder stressvol geworden! Dus moet jij ook regelmatig roosters maken of personeelsplanningen bouwen? Misschien is deze tool dan wellicht iets voor jou!